APPLE CARD HAKKINDA AZ YAZILI BİR YAZI

Sanal ve plastik kredi kartlarını telefonda birleştiren ve kart ücreti almayan Apple Card  tanıtıldı. Bu kart diğer kartlar gibi visa ve mastercard ile çalışacak tabii. Telefonda kullanmak istemeyenler üzerinde numara bulunmayan (plastik gibi ama titanyum olduğu söyleniyor) kart sayesinde kart karmaşasından kurtulacaklarmış. Apple hizmetlerinden faydalananlar bu karttan yapılan harcamalar sonucunda hediye bonuslar kazanacaklarmış. Yaz mevsiminde hizmete sunulacakmış.

Bu atağın bir krizden doğduğunu düşünüyorum. Üreterek daha fazla kazanamayacağını anlayan şirketler belli bir zaman sonra bankalaşmaya başlayarak para dolaşımından para yapmaya çalışırlar.  Bu arada bu girişimin partneri elbette: 2008 mortgage krizi aktörlerinden Goldman Sachs.

Güvenli olduğu söylenerek egemenlerin yüz tanıma sistemleriyle toplumu kontrol etmesini sağlayan Apple'dan da bu beklenirdi zaten. Çin ve muhtemelen bizim devlet bürokrasisi de bunu sevmiştir diye düşünüyorum. 

Kağıt olan banknot bitse de kripto para gün geçtikçe yaygınlaşacak ve devletlerden, şirketlerden bağımsız bir biçimde kullanılacak. Paradan para kazanan bankaların ve baskıcı zenginlerin en büyük laneti bu olsa gerek.  

Kripto para ve blok zinciri hakkında merak ettiğiniz soruların cevabı bu yazıda:

SATOSHİ VE ONUN BİTCOİN DEVRİMİ


Apple Card tanıtım videosu da burada:

Yorum Gönder

0 Yorumlar