"SEN KOMÜNİST MİSİN?"



Hak, eşitlik ve adalet arayışıyla,

"Neden insanlar açlıktan ölüyor?" veya "neden fakirlik ve yoksulluk var?" gibi sorularla başlayan sohbetler çoğu zaman "sen Komünist misin?" sorusuyla biter.

Benim de benzeri tartışmalarda karşılaştığım bu durumu bir örnekle açıklamak isterim.

Diyanet mensubu ve ilahiyat okumuş beş kişiyle sohbet ederken:

"Hocalarım size bir sorum var" diye söze başladım. Onlar da pür dikkat dinlemeye başladılar.

"Varsayalım, yeterince sermayem var, bir ticarethane açıyorum. Burada çalışmak üzere asgari ücret artı sigortayla bir eleman alıyorum.
On yıllarca birlikte çalışıp ikimiz de emekli oluyoruz. Bu yılların sonucunda ben 10 daireden oluşan bir zenginliğe kavuşuyorum. Çalıştırdığım elemanım ise bu yıllarda hep kirada oturuyor ve emekli olmasına rağmen kirada oturmaya devam etmek zorunda kalıyor"

Bu anlattıklarım üzerine elbette şu soruyu sormadan edemezdim:

BU DURUM İSLAMİ OLABİLİR Mİ?

Bütün  bu konuştuğum hocalar hep bir ağızdan cevap verdiler:

"RIZA PAZARLIK VAR, TABİ Kİ OLUR."

Ardından, "yani rızası varsa her şey mubah mıdır?" sorusunu sorarak devam ettim:

Peki...Allah Kur'anı Keriminde ''kölelere, esirlere ve elinizin altında bulunanlara yediklerinizden yedirin'' demiyor mu? Savaş meydanında denk getirse bir kılıç darbesiyle kafanızı koparacak bir esire bile iyilik yapmamızı ve yediklerimizden yedirmemizi emrederken nasıl olur da yanımızdaki çalışana kıt kanaat bir yaşamı reva görebiliriz diye soruyorum. 

Hocalar yine devreye giriyor:

Sen istersen fazla ücret verebilirsin; bu ayette bahsedilen durum senin anladığın gibi değil. Hani tarlada veya evde işçi çalıştırırsın ya... Onlara yavan ekmek verip onların gözü önünde kendin et yiyemezsin; onlar ne yiyorsa aynısından yiyeceksin demek diyorlar. 

ve devam ediyorum:

10 daireli bir zengin olarak ben, her akşam eve gittiğimde mükellef sofralar kurabilme imkanım varken, elemanım belki de yavan ekmek yiyerek yaşayabiliyor. Benim Kur'andan anladığım, elemanıma benimle benzer seviyede bir yaşam standardında yaşayabileceği imkanı sağlamaktır.

Hocalar yine hep bir ağızdan:
Peki sen nasıl yapılması gerektiğini düşünüyorsun?

Benim cevabım ise:
"İşletmeden elde edilen gelirden masraflar düşüldükten sonra kalanın eşit bölüşümünden yanayım" oluyor.

Hocalar bu sefer daha sert:

BU SENİN DEDİĞİN ŞEY KOMÜNİSTLİK!

Bu tür tartışmaların sonunda hep bu nitelendirmeyle karşılaşıyorum. Bir ekmeği ortadan ikiye bölenler, çocukları arasında ayrımcılık yapmayanlar bir anda eşitlik düşmanı kesiliyorlar. Eşitlik kavramının yalnızca Komünist öğretilerde olduğu inancıyla yapıyorlar bunu elbette. 

Fakat bu çok büyük bir yanılgı değil mi sizce de; Allah'ın Kuran-ı Kerim'inde ki ayetleri açıkça ortada dururken.

ve başlıktaki soruyu böylece cevaplamış olayım: 

OCU, ŞUCU, BUCU DEĞİLİM. MÜSLÜMANIM !


Allah rızık konusunda kiminizi kiminizden üstün kıldı. Üstün kılınanlar rızıklarını ellerinin altındakilere vermezler ki rızıkta hep eşit olsunlar. Şimdi Allah'ın nimetini mi inkar ediyorlar? NAHL﴾71﴿ diyanet meali

Yorum Gönder

0 Yorumlar