TRT'NİN GÖZÜ DOYMUYOR

Elektrik faturasının %2'si direkt TRT'ye aktarılıyor. Yüzmilyonlarca TL ile ifade edilen bu rakam da TRT'nin zarar etmesini engelleyemiyor. Bu sorunun çözümü olarak TBMM, TRT'ye internet vasıtasıyla giriş yapılabilen tüm teknolojik aletlere'%6 vergi koymuş durumda. 


TRT'nin halkın paralarıyla topladığı bütçe inanılmaz oranlarda büyüyor.Yetersiz dizilere ve uluslararası organizasyonlara korkunç paralar ödeyen TRT, çalışan sayısı ile dünyada rekora koşuyor. Bir kaç ay önce ortaya çıkan TRT'nin Avrupa şampiyonasına yüz kişi yolladığına dair haberler yalanlanmadı. Böylelikle milletin paralarının nerelere aktarıldığı da belli oluyor. 


Daha önce sadece radyo ve televizyon alıcısı olan cihazlarda kullanılan bandrol uygulamasının kapsamı genişletildi. Bakanlar Kurulu, internet yoluyla radyo ve televizyon yayınlarının izlenebildiği cihazları da TRT bandrolü uygulamasına dahil etti. Böylelikle TRT izlemeyen biri de olsanız bu TRT payını ödemek zorundasınız. Çünkü; "telefodan radyo ve TV izlenebiliyor" 

Milletin önemli bir bölümünün açlık sınırının altında yaşadığını hesaba katmadan kabul edilmiş bu düzenleme bir sömürüye işaret ediyor.

Zaten elektrik faturalarından alınan vergiler TRT'ye milyonlarca lira kazandırmıştı. Fakat bu verdiğimiz paralar 15 Temmuz darbe girişimiyle 5-10 askerin baskın yapıp sahte darbe bildirisini okumasına engel olmadı. Sorguladığımız nokta TRT gerçek manada amme hizmeti mi yapıyor? yoksa statüko borazanlığı mı? Cevap zaten açık değil mi?

Yorum Gönder

0 Yorumlar