Brave Tarayıcı Kullanarak Nasıl Para (BAT) Kazanılır?

Brave Tarayıcı ile internette gezinerek para kazanabilirsiniz. Peki nasıl? Brave, yeni sekme sayfasında ve bildirim şeklinde reklam gösterir. Bu reklamları gördükçe Basic Attantion Token(Temel Dikkat Jetonu) kazanırsınız. Peki biriken parayı nasıl çekeceksiniz? Gelin ayrıntıya inelim:


1- Brave Tarayıcıyı İndirin 

Para kazanma özelliği sadece androidde ve PC'de işliyor. Brave'in getirdiği diğer imkanlardan(reklam engelleme ve gizlilik) İOS'ta da yararlanabiliyorsunuz ama şimdilik para kazanamıyorsunuz. 

2- Brave Tarayıcı Ayarlarını Yapın

Brave'de daha fazla reklam görmek için brave ödüllerindeki reklam ayarlarını en fazla "saatte 10 reklam" şeklinde ayarlayabilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz brave onaylı sitelere biriktirdiğiniz paralardan bahşiş göndermek istemiyorsanız "Otomatik Katkı" kapalı olmalı.

3- Nasıl Para Kazanılır?

Brave'de 4 yeni sekme sayfasında bir kere reklam görünür. Kullanım yoğunluğunuza göre, bu reklamları 4 kere görmeli ve başka bir zaman bunu tekrar etmelisiniz. Ayrıca android versiyonda ve windows 10'un son sürümünde bildirim şeklinde de reklamlar gelir. Bunlara tıklamak zorunda değilsiniz. Sadece ilginizi çekiyorsa tıklayınız.


Windows 10 Pro'da bildirim şeklinde bir reklam örneği


4- Uphold veya Gemini Cüzdana Kaydolun

Reklamlar görüldüğü an paralar tahmini bakiyenize eklenecektir. Ödül dağıtım gününe kadar biriken tüm paranızı çekmek için uphold veya gemini cüzdanınızı brave'e onaylatmanız lazım. Uphold'u kayıt kolaylığı açısından öneriyorum. Bir uphold hesabına şuan için en fazla 4 cihaz onaylatılabilir. Bundan sonra brave'de biriken para otomatik olarak uphold'a gönderilir.

5- Tarayıcıyı yoğun kullanın

Mobilde m.youtube'u kullanarak arkaplanda kapanmadan ve reklamsız bir şekilde youtube'da video izleyebilirisiniz. Diğer sitelere de brave'den girdiğinizde daha fazla reklam geliri elde edeceksiniz.

6- Upholda'da biriken parayı başka borsa hesabına gönderme

BAT, Ethereum ağında bulunan bir jeton olduğu için transfer komisyonları çok yüksek. Bu yüzden uphold'daki paranızı XRP(ripple) gibi düşük komisyonlu para birimlerine çevirmeniz daha akıllıca olur. Uphold hesabından, örneğin Binance hesabınıza bir adres ve bir sayı dizisi olan memo ile para gönderebilirsiniz. Dilerseniz desteklenen başka ağları da deneyebilirsiniz.

Dikkat: Göndereceğiniz para biriminin desteklenen bir ağda olduğunu ve göndereceğiniz borsadaki adresin tam olarak doğru kopyalandığından emin olun. Yoksa paranız yok olabilir.

7- Ne Kadar Para Kazanırım?

Brave'i aktif bir biçimde kullandığınızda aylık 4 dolar değerinde bat kazanabilirsiniz. 4 cihazla birlikte aylık toplam 16 dolar, yıllık 192 dolar kazanabilirsiniz. BAT'ın fiyatının dalgalı olduğunu ve bu hesabın sizi yanıltabileceğini unutmayın. 

8- Peki Neden Brave?

Brave neredeyse tüm reklamları engelleyerek internette gezinmeyi eğlenceli ve hızlı kılıyor. Araşrımalara göre en gizli tarayıcı ünvanına sahip. Dahili bir tor tarayıcısı var. Ayrıca özellikle mobilde, youtube videoları arkaplanda çalışıyor. Yani hiç para vermese bile Brave, favori tarayıcım diyebilirim. Bir de pasif gelir imkanı olunca tadından yenmiyor.

Google ve Facebook'un internet reklamcılığını tamamiyle ele geçirmiş durumda. Bu iki firma izleyiciye para ödemediği gibi yayıncıya da hakkı olan parayı vermiyor. Bu yüzden Brave ve BAT'ı internetin özgürleşmesi adına faydalı buluyorum. Reklamverenin ödediği paranın yayıncıya ve izleyiciye verildiği modellerin reklamcılığın geleceğini şekillendireceğine inanıyorum. 

Bu yazıyı beğendiyseniz, Brave'i tanımasını istediklerinize bu yazıyı gönderebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar