ANKARA'DA YANGIN PANİĞİ

Ulus'taki Çankırı Caddesinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi yanında kimsesizlerin barınmak için kullandığı atıl durumdaki bir binada dün akşam 'ısınmak için yakılan ateş sonucu' yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin bölgeye gelmesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

RIDVAN KENEFİCİ - ANKARA - Dün akşam (9 Aralık) Ulus'ta Çankırı caddesinde görgü tanıklarının ifadesine göre; soğuktan korunmak için yakılan ateş sonucu yangın çıktı. Olay yerine gelen üç itfaiye aracı yangını büyümeden söndürdü. İtfaiye yetkililerden edinilen bilgiye göre, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değil. 


Bina aslında kamulaştırılmış

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin bitişiğinde bulunan ve yıllardır atıl durumda olan bina, muhit sakinlerince devlet tarafından adı geçen üniversite için kamulaştırıldı. Fakat kamulaştırma sonrası herhangi bir restorasyon ve tamir görmeyen bina kimsesizlerin ve sokakta yaşayanların uğrak mekanı oldu. 

"Onlar mı biliyor yoksa biz mi?"

Yangına müdahale sırasında konuştuğumuz İtfaiye şefi, bir kaç gün önce Kızılay yakınlarında çıkan yangınla alakalı olarak medyanın işine geldiği şekilde haber yaptığını aktardı. İtfaiye Şefinin açıklaması şöyle;

"Özellikle cihan haber ajansı. 'Merdiveni kaldırmıyorlar, mağdurları kendi başına bırakıyorlar' diye haber yapmış. Merdivenin nerede, nasıl kalkabileceğini onlar mı biliyor yoksa biz mi? Bir yerde ağaç varsa ve ya yol eğimliyse merdiveni tam açamazsınız. Bu araçlarda sensör var. Ama bu medya, hükumeti kötülemek için bizi kullanıyor."

Dün akşam saatlerinde meydana gelen yangına müdahale sırasında kaydedilen görüntülere aşağıdan ulaşabilirsiniz. 










Yorum Gönder

0 Yorumlar