Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğrencilerinden 'Uzaktan Eğitim' Tepkisi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, ders anlatımının yapılmayıp sınav ve ödevlerle anlamsız hale getirilen uzaktan eğitim uygulamalarına tepkili.



 ''Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi'' sloganıyla eğitim veren  Erzincan Üniversitesi, yeni adıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri Covid19'la mücadele kapsamında tamamen uzaktan eğitime geçmişti. Uzaktan eğitim süreci başladıktan bir süre sonra üniversite yönetimi ders ve konu anlatımı olmadan öğrencileri haftalık sınavlar ve ödevlerle zorlamaya başladı. Öğrenciler ise sayısız defa üniversite yönetimine bu mağduriyeti bildirmelerine rağmen cevap alamadıklarından yakınıyorlar.

Covid19 önlemleri tüm dünyayı evlere kilitlerken üniversite öğrencileri de gelişmemiş uzaktan eğitim sistemlerinden nasibini alıyor. Uzaktan eğitim yöntemini örgün eğitim gibi kullanan üniversite yönetimleri öğrencilerin tepkileriyle ortaya çıkıyor. 

Çoğu dersin konusu anlatılmadan sınavı yapılıyor.

Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi öğrencileri de yorucu ve anlamsız uzaktan eğitim sınavlarından ve ödevlerinden dolayı bezmiş durumda. Halbuki uzaktan eğitimin doğru uygulanırsa örgün eğitimden bile çok faydası bulunuyor. 
Kişiyi daha özgür kılan bu yöntem hakkıyla işletilirse öğrenci tam anlamıyla öğretilmek istenen bilgiyi özümsemyebiliyor.

Ne olmuştu?

Üniversitelerde 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 3 hafta süreyle eğitime ara verilmiş sonrasında da YÖK tarafından '23 Mart Pazartesi uzaktan eğitim kapasitesine sahip olan bütün üniversitelerimizde dijital imkânlar ile uzaktan öğretim süreci başlayacaktır' kararı açıklanmıştı. Bu tarihten itibaren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi de dahil olarak resmi uzaktan eğitim sitesinden uzaktan eğitime başlanacağını açıkladı. Ancak Fakülte öğrencilerine bugüne kadar çoğu dersten hiç online ders sunulmadı. Yalnızca  derslerden haftalık sınavlar yapıldı ve soru hazırlama gibi ödevler verildi. Sonrasında da  ara sınav yapılacağı  açıklanmasıyla öğrenciler iyice zor duruma düştü. Öğrenciler seslerini duyurmak için online dilekçe mail ve mesaj yoluyla öğretim görevlilerine ve yönetime ulaşmaya çalışsalar da çoğu zaman yanıt dahi alamadılar.


Üniversitelerde, evden çıkması yasak 20 yaşın altında bir çok öğrenci de bulunuyor. Bu Covid19'un neden olduğu karantina günleriyle birlikte zor şartlarda olan öğrenciler haklarını twitter, whatsapp ve telegramda arıyorlar. 

Öğrencilerin ortak noktası

Öğrencilerin buluştukları ortak nokta, mevcut UZEM sisteminin gereksiz yere çok yoğun ve yorucu oluşu. Fakülte öğrencileri yaşadıkları problemleri anlatmak  ve ortadan kaldırmak için mümkün olduğunca birlikte hareket etmeye devam edecek. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar