Sri Lanka'da öldürülenler Hristiyan diye susanlar...

Bir buçuk ay önceki katliam sonrası Yeni Zelanda halkının Müslümanları bağrına basması karşısında ezilen ülkemizdeki Müslümanlar, Sri Lanka'da yüzlerce Hristiyanın katledilmesi olayını görmezden gelmekten dolayı utanmalılar.




"Medeniyetler çatışması" tezinin gerçeğe ulaşmasını engellemek gerek. Dinlerin, ırkların, inançların birbirleriyle amansız olduğu kadar anlamsız savaşlara girişmesinden silah tüccarları ve bankacılardan başkası kazanamaz. 

İnsan akıllı ve mantıklı bir varlık olarak kafasını çevirip de etrafa bakmalı, kendi aklıyla, iradesiyle dünyayı yorumlamalıdır. Bunu yapmayan insan strateji oyunlarındaki askerler gibi nereye tıklanırsa oraya saldırır. İnsan evladı insana karşı bu acizliğinden dolayı utanmalıdır. 

Yalnızca zulme ve zalime düşmanlık yapılması gerektiğine inanıyorum. Keşke ülkemiz Müslümanları, hatta tüm insanlık olaylara bu pencereden baksa ve ırk, din, mezhep, inanç savaşları artık son bulsa diye dua etmiyor değilim.

Yeni Zelanda'da Müslümanlar katledilince Yeni Zelanda devletinin ve halkının inanılmaz feraseti gözlerimin önünden gitmiyor. Halk, yerel danslarıyla Müslümanların yanında olduğunu mesajını verirken, para toplayıp katledilenlerin yakınlarına yardım yaparken yasama meclisinde Kuran bile okundu. Video burada. Hatta olaydan 6 gün sonra, yani rekor bir hızla bireysel kullanım için tüfek ruhsatı alma işlemleri de süresiz olarak iptal edildi.

Saldırı sonrası Yeni Zelanda devletinin ve halkının bu mükemmel tutumu ülkemizin Müslümanlarının özeleştiri yapması için yeterli olmalı. 

Yeni Zelanda halkı muhteşem bir şekilde şiddete, teröre karşı ortaklaştığı sırada ülkemizin cumhurbaşkanı Erdoğan ne yaptı bileniniz, hatırlayanınız var mı?

Seçime az bir süre kaldığı için miting meydanlarındaki Erdoğan, dev ekranlardan cami katliamcısının insanları katlederken kaydettiği görüntüleri sansürsüz izletti. "Aha bakın" dedi. "neler yapıyor bu haçlı ordusu"

Görüntülerin hemen akabinde Kılıçdaroğlu'nun "İslam dünyasından kaynaklanan terör" lafını monteleyerek ağza alınmayacak laflarla süsledi. Bunu yaparken hiç mi hiç utanmadı. O görüntüler burada.

Dikkat: Erdoğan'ın midesi bulanmadı ama sizin  mideniz bulanabilir.

Kılıçdaroğlu'na yapılan linç girişiminin nedeni böylelikle kolayca anlaşılıyor olmalı. 

Hindistan'ın güneyinde bir ada ülkesi olan Sri Lanka'da IŞİD(DAEŞ)'in üstlendiği Kiliselerde Paskalya ayini sırasında ve bazı otellerde eş zamanlı 6 intihar saldırısı sonucu 350'den fazla kişi öldü, 500 kadar yaralı var. Bunların çoğunluğu Hristiyan, kadın, çoluk çocuk...

Ülkemiz cumhurbaşkanlığı bu olay üzerine kıytırık bir kınama mesajından başka bir tepki göstermedi. Bombacıların videoları çeşitli sitelere servis edilmiş. Erdoğan bu görüntüleri de yayınlamayı düşünmemiş mi?

Halbuki zulüm nereden gelirse gelsin def edilmesi, zalimin  düşmanlaşması, zalimi zulme iten nedenlerin araştırılması gerekmez miydi? Şiddet kavramının sorgulanması gerekmez miydi?

"Hepimiz insanız" demek bu kadar mı zor Allah aşkına? 

Artık Müslümanların bir karar vermesi gerek!

Zalim başka mahalleden olunca "terörist", bizim mahalleden olunca "bizden biri" mi diyeceğiz? 

Yoksa zulme karşı ortak tavır mı alacağız?

Yorum Gönder

0 Yorumlar