50 Milyon Türkiye Vatandaşının Tüm Kişisel Bilgileri Sızdırıldı

Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen veri tabanı, 50 milyona yakın Türkiye vatandaşının kişisel bilgilerini içeriyor. Söz konusu kişisel bilgiler arasında adres bilgilerinin bulunması gözlerden kaçmadı.














Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "Geçmiş bir hadiseyi ısıtıp ısıtıp servis ediyorlar" dediği sızdırılan bilgiler daha çok 2010 yılına odaklı bir durumda. Kişilerin 2010 yılından önceki bilgilerinin sızdırıldığı doğrulanmış durumda.


Toplamda 49 milyon 611 bin 709 kişiye ait kimlik bilgilerini barındıran veri tabanını inceleyen Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, "Sorguladığımız 10 TC kimlik numarasının 8'i listede doğru detaylarla birlikte yer alıyordu" dedi.

Bu güne kadar ki en büyük "kamuya ait bilgi sızıntısı" olarak görülen bu olayın geçmiş bir zamana, ait olduğu doğrulansa da, bilgilerin çoğunun halen güncelliğini korunduğunu görüyoruz. Anadolu Habercisi olarak - Güvenlik gerekçesiyle siteyi paylaşmıyoruz- adresinde yaptığımız aramalarda, var olan kişisel bilgilerin çoğunun doğru olduğunu müşahede ettik. 

Verileri sızdıran internet sitesinin web tabanının İzlanda'dan alındığı ortaya çıktı.

Web sitesinin ana sayfasında bulunan sağdaki görüntü ise daha çarpıcı..





Ayrıca sitede yer alan meydan okuma  metni ise daha da çarpıcı...

 "Türkiye'deki geri kalmış ideolojilerin, kayırmacı anlayışın ve giderek yükselen radikal dindarlığın döküntü ve zayıf bir teknoloji altyapısına yol açacağı kimin aklına gelirdi ki?"

Veri tabanında yer alan bilgilerse şunlar:


TC kimlik numarası
Ad
Soyad
Anne Adı
Baba Adı
Cinsiyet
Doğum Yılı
Doğduğu Şehir
Nüfus Kayıt Yeri
Açık Adres

Yetkililerin bu "kişisel veri sızdırılması" olayı karşısında hiçbir şey yapmayarak "geçmiş olayı ısıtıp ısıtıp yeniden yayınlıyorlar" diyerek kurtulabileceklerine inanmamalarını ve bu aciz  tutumlarından bir an önce vazgeçmelerini bekliyoruz. 50 Milyon vatandaşın ---adres bilgileri dahil- kişisel bilgilerinin servis edilmesi toplumda huzursuzluk yaratacaktır. Dolayısıyla yetkililerin söz konusu sitenin arka planını araştırmasını bekliyor, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar