CHP'YE 'İNCE' AYAR


1 Kasım seçimlerinde 'başarısız' olan CHP'de kazan kaynıyor. 5 Eylül 2014 Olağanüstü kurultayda gelecek vaat eden Muharrem İnce, CHP'nin başına geçmeye kararlı görünüyor. Kılıçtaroğlu'na yönelik eleştirileri gündemin zirvelerini zorlayan İnce, ”Erdoğan başkan olacak bu ülkeye. Bunun önüne geçmemiz lazım bu insanlara umut olmamız lazım." diyerek parti içinde en kuvvetli muhalif ses olmayı başarıyor.



Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 5 Eylül 2014'de yapılan Olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kılıçtaroğlu'nun aldığı oyun neredeyse yarısını almıştı. Olağanüstü kurultaydan 9 ay sonra yapılan 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı oldukça rahat geçmesi CHP'lileri de en yüksek oyu alan muhalefet partisi olarak mutlu etmişti. Fakat, "istikşafi" görüşmeleri sonucunda koalisyon kararına varılamaması ve MHP'nin koalisyona 7 Haziran gecesi  "hayır" demesi,  erken genel seçimin 1 Kasım'da yapılmasını kesinleştirdi. 

1 Kasım seçimlerinden 7 Haziran seçimlerine göre çok az bir oy artışıyla ayrılan CHP'de, Mustafa Balbay, Umut Oran ve Muharrem İnce Genel Başkan adaylığını ilan etti ve gerekli delege imzalarını toplamaya başladı. Genel başkan Kemal Kılıçtaroğlu'nun istifa etmediği CHP'de, muhalif kanattan sesi en gür çıkan Muharrem İnce olarak görünüyor. 

Biz de son yıllarda farklı seslerin ortak karar almayı engellediği CHP'de güçlü bir Genel Başkan adaylığı sinyali veren Muharrem İnce'nin eleştirilerini derledik.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKAN OLACAK BU ÜLKEYE"

Muharrem İnce, Türkiye’nin önünde büyük bir problem olduğunu belirterek, ”Recep Tayyip Erdoğan başkan olacak bu ülkeye. Bunun önüne geçmemiz lazım bu insanlara umut olmamız lazım. Bu diktatöryel yapıya son vermemiz lazım” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ile kişisel bir probleminin olmadığını her zaman söylediğini belirten İnce, ”Kılıçdaroğlu 6 kez denendi. 3 tane seçim var. Partinin bir milyon 200 bin üyesine sesleniyorum. Bütün 78 milyona sesleniyorum siz umut görüyor musunuz” dedi. (Foxtv- 19 Kasım)

“İNGİLTERE MUHALEFETİNDEN DERS ALMAMIZ GEREK”

İnce, “Deniz Baykal ile 2002′de olmadı 2004′te olmadı. Biz muhalefet ettik. Olmayacak değişiklik yapmamız lazım dediğimizde ben vardım Kılıçdaroğlu vardı. Odalarımız karşılıklıydı” diye konuştu. İngiltere muhalefetinden ders alınması gerektiğini belirten İnce, ”Orada bir parti seçimi kazanınca 3 partinin lideri 52 dakika içinde istifa etti. 52 dakikada istifa eden İngiltere muhalefetinden ders almalıyız” ifadelerine yer verdi.

Yüzde 25 oyun garanti olmadığını belirten İnce, ”CHP orta oy tuzağına takılmıştır. CHP birkaç seçim daha bunu kabul ederse bu da kalmayacaktır” dedi.




"6 SEÇİMDE BAŞARILI OLAMAMIŞ BİR CHP 2019’DA SEÇİMLERİ NASIL BAŞARI İLE ATLATACAK?"


CHP’nin 6 seçimde başarılı olamadığını söyleyen İnce, "Lider olağanüstü durumlardan güvenli limanlarına yanaştırabilen kişidir. 1 Kasım öncesinde olağanüstü koşullar vardı. Şimdi daha olağanüstü koşullar var. Şimdi tek başına iktidar var. Daha büyük olağanüstü koşullar var. Türkiye’nin vicdanına sesleniyoruz. 6 seçimde başarılı olamamış bir Cumhuriyet Halk Partisi var. 7. Seçimde bunun başarılı olacağını söyleyen bir Allah’ın kulu var mı? Ne olacak, hangi büyük değişim olacak da, 6 seçim yenilmiş bir parti, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimini yerel yönetimler seçimini nasıl başarı ile atlatacak? Kim başarı şansı görüyor. Ben göremiyorum" dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 6 KEZ YENDİĞİ BU YÖNETİMİ YENİDEN YENECEKTİR"

İnce, "Hatta önümüze referandum gelirse, başkanlık sistemi gelirse Recep Tayyip Erdoğan, 6 kez yendiği bu yönetimi yeniden yenecektir. Ben bunu görüyorum. Vicdanınıza sesleniyorum. Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum. Bir otobüse biniyorsunuz, o otobüs 6 kez yolda kaza yapmış. 7’nciye aynı firmadan bilet alır mısınız?" diye sordu.


"BU MUHALEFET AKP İKTİDARINI DEĞİŞTİREMİYOR O ZAMAN MUHALEFETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ" 
Muhalefetin değişmesi gerektiğini belirten İnce, "Bu ülkede büyük bir çoğunluk AKP iktidarının değişmesini istiyor. Ancak bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak bir iş var. Muhalefeti değiştirmek. Önce muhalefeti değiştireceğiz. Sonra da değişen muhalefet iktidarı değiştirecek. Başka da şansımız yok" dedi.(Milliyet - 9 Kasım)

 "BEN OLSAYDIM, BAYKAL'IN ÇEKİLMESİNİ SAĞLARDIM"

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan İnce, Haziran’daki Meclis Başkanlığı seçimleri sırasında CHP’nin tutumunu eleştirerek şunları söyledi: “Ben olsaydım, üçüncü turda mutlaka Deniz Baykal’ın çekilmesini sağlardım. Mutlaka ‘Çekil’ derdim. Risk alırdım. Hatırlayın, üçüncü turda ortalıkta kimse yoktu. Bizim parti, süreci yönetemedi. “Baykal’ın çekilmesini sağlayıp MHP adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu mu destekleyecektiniz?” sorusuna ise İnce şu cevabı verdi: “Tabii... Niye desteklemeyelim? Adamı Cumhurbaşkanı adayı yapmışız, Meclis Başkanı mı yapmayacağız? Üçüncü turda kesinlikle bir şey yapılması gerekiyordu.

"KILIÇDAROĞLU LİDER DEĞİL"

Liderlik böyle anlarda ortaya çıkar, yoksa genel başkan olursunuz. Verilen işi doğru yapan yöneticidir, doğru işi bilen ise liderdir. Birinci tur, ikinci tur... Derken sıra gelmiş son tura... Meclis Başkanlığı’nı göz göre göre AKP alıyor. Daha oy sayımı devam ederken hemen CHP’nin grup başkanvekillerini çağıracaksın. ‘Bizim aday çekiliyor, Ekmeleddin Bey’i destekliyoruz’ diyeceksin. ‘Aman MHP yan çizmesin’ diye gideceksin HDP’nin grup başkanvekiline. Onlar da ‘Boş oy vereceğiz’ diye açıklama yapacaklar ama içeri girip dolu oy vereceklerdi. Amaç AKP’yi yenmek değil mi? Ben olsam bu krizi böyle yönetirdim ve Meclis Başkanı’nı mutlaka muhalefetten seçtirirdim.” “Peki ama ya Baykal çekilmeye razı olmazsa?” sorusunu da Muharrem İnce şöyle yanıtladı: “Ne demek razı olmaz! Göz göre göre gidiyor Meclis Başkanlığı! Bakın, eğer Meclis’e muhalefetten biri başkan olsaydı, Türkiye bugün çok farklı bir noktada olurdu. 1 Kasım seçimi olmazdı. AKP mecburen uzlaşmak zorunda kalırdı.”(Hürriyet)


'SESİ GÜR ÇIKAN ADAM', MUHARREM İNCE KİMDİR?(BİYOGRAFİ)



Zekiye-Şerif İnce çiftinin oğlu olarak Yalova'nın Elmalık köyünde dünyaya gelen Muharrem İnce, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev aldı, müdürlük yaptı. Bir süre Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı yaptı.

2002 genel seçimlerinde, 2007 genel seçimlerinde, 2011 genel seçimlerinde ve 2015 genel seçimlerinde Yalova Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

Evli ve bir çocuk babasıdır. TBMM'deki milletvekilliği görevine devam etmektedir

2012 yılında "Buyurun Sayın İnce" isimli kitabı yayınlanmıştır. 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi olmuştur.


14 Ağustos 2014 tarihinde grup başkanvekilliğinden istifa edeceğini açıklamıştır. 18 Ağustos 2014 tarihinde grup başkanvekilliğinden istifa ederek yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmuştur.


Yorum Gönder

0 Yorumlar