RUS UÇAĞINI DÜŞÜREN BOMBANIN FOTOĞRAFINI YAYINLADILAR

IŞİD'e yakınlığıyla bilinen ve İngilizce yayın yapan bir dergide, Mısır topraklarında Rus uçağını Sina'dan kalktıktan bir kaç dakika sonra  düşüren bombanın fotoğrafını yayınladı.  


IŞİD'e yakın ve internet üzerinden yayın yapan İngilizce bir dergide,  Mısır'da Rus yolcu uçağının düşmesine neden olduğunu ileri sürdüğü bombanın fotoğrafını yayımladı. Fotoğrafta, bir gazoz kutusu(Schweppes), bir fünye ve kumanda görünüyor.

IŞİD, düşen Rus yolcu uçağından elde ettiğini öne sürdüğü hayatını kaybeden Rusların pasaportların fotoğraflarını da yayımladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi  FSB'nin Başkanı Aleksander Bortnikov  "Rus yolcu uçağı su götürmez biçimde terörist bir saldırı sonucu düştü" açıklamasında bulunmuş, Devlet Başkanı Putin'in sorumluların bulunması talimatı verdiğini açıklamıştı.


Rus Hava Yolu Şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak geçen 31 Ekim'de günü havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

İngiltere ve ABD'den gelen açıklamalar, uçağın düşme nedeninin, "IŞİD'in uçağa yerleştirdiği bir bomba" olabileceği iddialarını güçlendiriyordu. IŞİD uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı.

Kaynak: AJT-Reuters

Yorum Gönder

0 Yorumlar