RUSYA VE ABD'DEN SURİYE'DE ORTAK TATBİKAT

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri'nden General Andrei Karpatolov, Rusya Hava Kuvvetleri ile ABD Hava Kuvvetlerinin Suriye'de ortak tatbikat yaptığını açıkladı.





 

      Rusya Genelkurmay Ana Operasyonlar Direktörlüğü komutanı General Andrei Kartapolov, Rusya Hava Kuvvetleri ile ABD Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de Salı günü tatbikat düzenlediklerini açıkladı. Ayrıca Rus general, İsrail ile Rusya'nın Suriye havasahasındaki durum hakkında sürekli birbirini bilgilendirdiğini ekledi.

     ABD ile Rusya, Suriye hava sahasında IŞİD karşıtı koalisyon uçakları ile Rus uçaklarının tehlikeli yakınlaşmasını önlemek üzere 21 Ekim'de anlaşmıştı. Anlaşma, savaş uçakları dışında insansız hava araçlarını da kapsıyor.


     Rusya'nın Suriye'de hava operasyonlarına başlamasının ardından ABD ile Rusya'ya ait savaş uçaklarının tehlikeli şekilde yakınlaştıklarının açıklanmasının ardından taraflar bu tür olayları engellemek üzere anlaşmaya varmıştı. ABD tarafından yapılan açıklamada bunun bir işbirliği anlamına gelmediği ve "hedef bilgisi, bilgi alışverişi"ni kapsamadığı söylenmişti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar