CANDY CRUSH'IN YAPIMCISI KDE, 5,6 MİLYAR DOLARA SATILIYOR

Video oyunu alanında bir dev olan ve Call of Duty serileriyle milyarlar kazanan Activision, Yüz milyonlarca kişinin oynadığı Candy Crush Saga'nın yapımcılığını yapan King Digital Entertainment şirketini 5,6 milyar dolara satın alacağını açıkladı.


 Teknoloji dünyasındaki satın alımlar 2015 yılında da hız kesmedi. Birçok rekorun kırıldığı bu satın alımlara bir yenisi de oyun dünyasından geldi. Ünlü oyun firması Activision, mobil oyun alanındaki lider firmalardan biri olan ve Candy Crush Saga isimli bağımlılık oluşturan mobil oyunun üreticisi olan King Digital Entertainment’ı 5.9 milyar dolara satın alacağını açıkladı.



Oyun dünyasında Call of Duty ve World of Warcraft gibi oyunlarla bilinen ABD merkezli Activision’ın büyüme stratejisini mobil oyunlarla devam ettirmek için bu satın almaya imza attığı düşünülüyor. Satın alımla beraber bilgisayar ve konsol alanlarında önemli bir gücü olan Acvtivision, mobil alanda da isminden bahsettirmeye başlayacak.
Halen mobil dünyanın en popüler oyunları arasında yer alan Candy Crush Saga, King Digital Entartainment tarafından geliştirildi. 2012 yılında kullanıma sunulan oyun, birçok mobil platformun yanısıra Windows 10 gibi bilgisayar işletim sistemlerinde de oynanabiliyor.  


Kaynak: AJ-Türk

Yorum Gönder

0 Yorumlar