BÜLENT ARINÇ BOMBARDIMANI


Çankaya köşkünde yapılan bakanlar kurulu sonrası konuşan Hükumet sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "seni artık istemiyoruz" tweetine cevap verdi. Arınç,"terbiyesizce bir açıklama" diyerek Gökçek'i bombaladı.

Arınç'ın konuşmalarının satır başları şöyle;



"Haysiyetli biri değil"

Hükumet sözcüsü Bülent Arınç, kendisi hakkında tweet atan Melih Gökçek'e;

"Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Buna nasıl cevap vermem konusunda arkadaşlarımla istişarede bulundum. Gökçek kim siz kim dediler.Gökçek benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli biri değil"

"Kimin nerede havlayacağını biliyoruz"

"Okkalı cevap vermemi aklıma getirdim ama yapamayacağım. Birincisi benim Gökçek’e değil ama onun değerli eşine büyük saygım var, çok değer verdiğim bir insandır. Bugün burada Gökçek hakkında bir şey konuşsam herhalde Nevin hanımı üzmek istemem. İkincisi yeni bir tartışma konusu ortaya atarak seçimlerden önce kafaları, zihinleri karıştırmak istemem. O yüzden Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim. Ama o gün gelinceye kadar hükümetimi yıpratacak, AK Parti'yi yıpratacak bir sözün, bir işin içinde olmam."
Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biliriz. Biz gözü açık adamız, siyaseti iyi biliriz""


"Oğlunun milletvekili adaylığını garantilemek istiyor"

"Gökçek -bakın sayın demiyorum- bir yerlere yaranmaya çalışıyor. Dahası oğlunun milletvekili adaylığını garantilemek istiyor. Daha fazlasını bana söylettirmesin. Ahmet Hakan adlı kişinin benim özelim hakkında yazdıklarını delil olarak kabul ediyor. Aslında Gökçek'ten önce tanıyordum Ahmet Hakanı. Ahmet hakan Gökçek'ten çok daha haysiyetli ve çok daha onurludur."

"Ben hükümetimizin yanında durdum"

"Benim Cemaatle ilgili sevgimi 78 milyon bilir. Ama 17-25 Aralık çıktığından beri ben Hükümetimin yanında yer aldım. Cumhurbaşkanımın yanında yer aldım. Sadece ben değil eşimle ve ailemle biz, paralel devlet yapılanmasının bir milli güvenlik meselesi olduğunu bilip, bununla mücadele eden insanlarız. Ben buyum. Her şeyimle ortadayım. Amerika'ya giden, olimpiyatlara koşan benim, bu hizmetlerin ne kadar iyi olduğunu anlatan benim. Ben bunları gizlemedim ki."





Bakanlar kurulunun ardından zehir zemberek açıklamalar yapan Arınç'ın basın toplantısı





"Gökçek Ankara'yı parsel parsel satmıştır."

"Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin iş adamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır. Şunları yaptırmıştır, bunları yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar da ağzından da bu paralel yapıyla ilgili bir tek kötü cümle çıkmamıştır. Çok zor seçimi kazandıktan sonra birilerine yaranmak için mücadele ediyor görünmektedir. Kanunen vermiş olduğu yerlerin hepsini iptal etme kaygısındadır. Mahkemelerde boğuşmaktadır. Biz o zaman, hiçbir zaman Ankara'yı veya devletin imkanlarını bu yapı için onların eline, kucağına bırakmadık."

"2009 ve 2014 seçimlerinde adaylığına itiraz ettim"

"Yeter artık Ankara’ya yakışmıyor' dedik, 'Yeni birisine gerek var' dedik. Ama siyasette bildiğim bir şey vardır, adaylığı üzerine karar verince eleştirilerimi bıraktım, onun seçilmesi için çalıştım. Bir AK Partiliye yakışan da bu olmuştur. Dolayısıyla o günden kalan bir hıncını şimdi bir şekilde çıkarmaya çalışıyor. 8 Haziran'a kadar müsaade. Bir, bunu kişisel olarak yaptığını düşünüyorum, 8'inden sonra hesabını sorarım. Ama birileri arkadan kuklacılık yaparak bunu kullanmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar, onları da teşhir ederim. Onlar da şimdiden korkmaya başlasınlar. Bana bunu saldırtan kişi veya kişileri 8'inden sonra, Allah'ın izniyle ortaya çıkarırım. Ama yüzde 99 kendi inisiyatifiyle bunu birilerine yaranmak duygusuyla yaptığını düşünüyorum. Tekrar eşinden ve onu sevenlerden özür diliyorum. Bana böylesine hayasızca hakaret eden bir şahsa herhalde bunları söylemem gerekirdi."


Tartışma nasıl başladı?

     2 gün önce yani cumartesi günü Hükumet sözcüsü Bülent Arınç, bir sivil toplum kuruluşundan çıkarken soruları cevaplamıştı. Cumhurbaşkanı'nın "izleme heyeti" hakkında "Bilmiyorum. Haberim yok. Uygun bulmuyorum" açıklamasını "Kendi hissi duygularıdır. çözüm süreci hükumetin görev alanı dahilindedir" diye cevaplaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

     Ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olduğunu Twitter'da ifade eden Gökçek, Bülent Arınç hakkında "Fetullah Gülen'in oyunu" ve "Cemaatçi" nitelemelerini kullanmıştı.

 İşte o tweetlerin bazıları;


























Yorum Gönder

0 Yorumlar