"PARA BABALARI" VE DİKTATÖRLER


"PARA BABALARI" VE DİKTATÖRLER

        Bir diktatöryal rejimde bir petrol şirketi patronuysanız, o "Amerika düşmanı" diktatör körfez savaşında olduğu gibi size koltuğunu işaret eder ve "buyurun oturmaz mısınız?"diye sorar. Tüm diktatöryal rejimlerde paranız varsa rahatsınızdır.Her isteğinizin yapılması için sizi el üstünde tutarlar. Hele ki bir silah tüccarıysanız o "zalim Amerika düşmanı" diktatörler, size sarayının en büyük odalarından birini hediye eder. Çünkü, hem para hem de silah söz konusudur.


ANLAŞMA NASIL SAĞLANIR?

       Para babalarının kuklaları nerede kazanç sağlayacağını düşünüyorsa oraya gider ve insan gibi konuşur. Genellikle bu konuşmalarda anlaşma sağlanır.Anlaşma her zaman türlü çıkarcı düşüncelerle sağlanamayabilir. Anlaşma sağlandıysa iyi, pek sivil ölmez. Fakat, ortada bir anlaşma yoksa para baronu şirket ile diktatör anlaşamadıysa o zaman kötü günler gelmiş demektir. Şirket patronlarının siyasi kuklaları, diktatörlerin milyon yıldır uyguladığı zulümleri yeni görmüş gibi konuşmaya başlarlar. Halk arasında fitne çıkarırlar. Halka "demokrasi" derler, zulüm ederler. Kendilerinin beslediği küçük terör örgütleriyle göz korkuturlar.


       Bundan sonra, hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Milyonlarca insan ölür ve şirket istediğine kavuşur. Patron, Bahamalar'daki 18 dönüm sarayında canlı yayında katliamları seyrederken ellerini ovuşturur.



ANADOLU HABERCİSİ









Yorum Gönder

0 Yorumlar