ERDOĞAN,KILIÇ,GÜL ÇIKMAZI

HAŞIM KILIÇ'IN EMEKLİLİĞİ YAKLAŞTI... ARTIK VAKİT GELDİ...

  Ağustos ayının ortalarında bir mani olmazsa gerçekleştirilecek olan, Cumhurbaşkanlığı(CB) seçimi için türlü senaryolar gündemi doldurmaya yetiyor. Ancak tüm Türkiye'nin tahmin ettiğine göre Başbakan R.T.Erdoğan'ın adaylığı kesinleşmiş durumda.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa vatandaş sadece Cumhurbaşkanı için oy kullanacak. Bu bir dönüm noktası sayılabilir. AKP'nin 12 yıldır sürekli ivme kazanan oyu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olabilmesini kolaylaştırır nitelikte. AKP tüzüğünde bulunan 3 dönem kuralı görünüşe göre değişmeyecek. Bunun değişmesi 2002 yılında 3 dönem kuralı hakkında yapılan konuşmalardan tamamen dönülerek ''başka bir gömlek giymek'' demektir.

Erdoğan'a yöneltilen eleştirilerden biri de; Olası Cumhurbaşkanlığı durumunda Erdoğan, daha vasıfsız bir konuma gelebilir eleştirisi.

Ancak şu sorunun sorulması gerekir; 12 yıldır sekteye uğramadan devam eden bir iktidar lideri, halkın söz sahibi olacağı bir seçimle Türkiye'nin 1 numaralı adamı olmak istemez mi?

Bununla beraber;
Cumhurbaşkanlığı adaylığında Erdoğan'ın ismi kesinleşirken, Erdoğan'ın rakibinin kim olacağı konusundaki belirsizlik sürüyor...

Twitter, HSYK ve Adalet Bakanlığının yetkisinin kısıtlanması olaylarının mimarı Anayasa Mahkemesi- Başkanı Haşim KILIÇ, tüm muhalefet partilerinden oy alacağını düşünerek Cumhurbaşkanı Adayı olacağı son zamanlar da kanımca KESİNLEŞMİŞTİR!  Son 1 aydır Anayasa Mahkemesi ile Hükumet arasındaki anlaşmazlıklar da aslında bunu göstermektedir.

Gün itibariyle Haşim KILIÇ, Başbakan, CB,TBMM Başkanı dahil tüm yöneticilerin bulunduğu Anayasa Mahkemesi açılış töreninde zehir zemberek açıklamalar yaparak Erdoğan'ı düşman ilan etmiştir.

KILIÇ açıklamasında; '' Anayasa Mahkemesinin kararlarına gayrimilli demek sığ bir eleştiridir'' diyerek, Twitter'ın açan AYM'nın kararlarına ''gayrimilli'' diyen Başbakan'a da bir göndermede bulunmuştur.

Şunu açıklıkla belirmek gerekir ki;
9. CB Ahmet Necdet Sezer de Anayasa Mahkemesi Başkanlığından sonra CB olmuştur.Bu Türkiye için ne ilk ne de son olacaktır...

Bu durumda Abdullah GÜL'ün rolü pek önemli gözükmemektedir. Abdullah GÜL tekrar CB olabileceği gibi tekrar siyasete atılıp Başbakan'da olabilir. Ancak GÜL'ün CB'lik döneminde noksan bir görev üstlendiği kanısı kamuoyunun düşüncesi ile paralel.

Bu Durumda; Recep Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyarak 5 yıl süre ile devletin 1. kişisi olmak isteyecektir.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim KILIÇ'ın da bir kaç hafta önce başlattığı Erdoğan'ı düşman ilan etme
harekatı -ki gün itibariyle zirveye ulaşmıştır- başarılı olarak kendini çok geçmeden Cumhurbaşkanı adayı olarak göreceği bellidir.

CB Abdullah GÜL'de yeni dönemde başbakan olabilmek için CB seçimlerinden sonra 'Bayburt modeli' ile milletvekili seçilip tekrar Başbakanlık koltuğuna oturacaktır...


Haşim KILIÇ'ın açıklaması:  http://webtv.radikal.com.tr/turkiye/7430/hasim-kilictan-hukumete-sert mesajlar.aspx

Yorum Gönder

0 Yorumlar